Dissenys + Assessorament

A Phoenicurus ens agrada dissenyar espais bonics i productius

Si us atreu la idea de crear un bosc comestible, o us agradaria que el jardí fos més productiu, o teniu un terreny erm que voleu convertir en font de la vostra alimentació o un hort que us agradaria gestionar d’una manera més ‘natural‘, des de Phoenicurus us podem ajudar a dissenyar-lo, crear-lo o mantenir-lo.

Com ho fem?

Cada persona i cada espai és diferent i té necessitats diferents. Per això, no fem simplement dissenys de “copiar-enganxar”. Proposem el camí següent, per acompanyar-vos durant el procès de disseny:

Disseny d'un jardí d'aliments
Disseny d’un jardí d’aliments

Primer hem de conèixer la persona i l’espai, per poder observar i escoltar. Intentem captar l’essència del projecte i la seva visió, i aprofitem per prendre nota de dades més concretes i físiques. Aquesta visita, que sol durar un parell d’hores segons la mida del terreny, no la cobrem.

Detall en el jardí d'aliments
Detall en el jardí d’aliments

A continuació, a partir d’aquest primer contacte us podem passar un petit resum de punts claus i impressions generals, conjuntament amb un pressupost més acurat, i adaptat a les vostres necessitats.

Per exemple, us podem oferir:

Dissenys

Disseny general d'una finca
Disseny general d’una finca

+ Un disseny complet – ja sigui més basat en hort o en arbres fruiters, bosc/jardí comestible, etc. – incloent-hi tota la informació pertinent per portar-ho a terme i mantenir-ho. També llistes de plantes adequades, calendari d’implementació, preus orientatius de materials, plànols generals i/o detallats, etc.

+ Un disseny parcial – per exemple d’una zona específica, com ara de plantes perennes comestibles, o per exemple, d’algun element – un espiral d’herbes aromàtiques, un vàter de compostatge, etc.

Detall d'un dels elements en un disseny més ampli
Detall d’un dels elements en un disseny més ampli
Espiral d'herbes aromàtiques. Ús òptim d'un espai reduït.
Espiral d’herbes aromàtiques – ús òptim d’un espai reduït.

Assessorament

+ Assessorament puntual – si ja teniu en marxa algun projecte  permacultural/hortícola, però esteu tenint dubtes o problemes amb certs aspectes, us podem venir a veure i donar consells ajustats, basats en la nostra experiència pròpia. Per altra banda, potser us heu anat formant (lectura, cursos, voluntariat), i teniu un projecte embastat, però necessiteu que algú us revisi el projecte, i us acabi d’ajudar abans de passar a la pràctica.

+ Assessorament regular – pot ser per exemple mensual o trimestral, a distància o presencialment. Parlem de les vostres necessitats, i us fem una proposta a mida.

Si algun d’aquests formats us pot anar bé per tirar endavant el vostre projecte, ens podeu contactar a: phoenicurus.permacultura@ gmail.com

31 pensaments sobre “Dissenys + Assessorament

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.