Com “perennitzar” el teu hort

Si volguessis aprendre més sobre una Horticultura Ecològica més Natural i del No-Remogut, t’invitem a mirar la pestanya dels Cursos, i si necessites ajuda planificant o implementant un hort, vet aquí la nostra pàgina de Dissenys.


Ja que al cap i la fi, tots som mandrosos, sempre va bé trobar maneres d’estalviar feina, i a vegades a l’hort, deu n’hi dó les tasques repetitives que fem temporada rere temporada com esclaus de les plantes – sigui sembrar, repicar, desherbar, i, en molts horts, llaurar.

Així doncs, si hi ha maneres de reduir, o fins i tot evitar, algunes activitats, per què no adoptar-les? Un exemple a l’hort mateix seria la idea de “perennitzar” – o, de fet, en diversos casos, “reperennitzar” – certes hortalisses, que se solen conrear com plantes anuals, però que no necessariament ho són.

Per exemple, ara mateix a l’hort, les bledes, i els porros que no vam arribar a collir, estan tots ben espigats i espectaculars. En comptes d’arrencar-los, però, es poden deixar a acabar d’assecar-se, tallar-los (guardant-ne llavors d’alguns exemplars si ens interessa), i amb les primeres pluges de final d’estiu tornaran  a brotar.

A més a més així començaran la seva vida nova amb unes arrels ben establertes, i creixeran fortes i sanes per donar-nos collites de tardor, hivern i primavera amb el mínim d’esforç.

A part d’espècies que sí que es conreen expressament d’una manera perenne (nyàmeres) o plurianual (carxofes), altres verdures que podem ‘manipular’ així serien els alls i patates, i, de fet, qualsevol conreu que s’autosembri amb facilitat, tot suposant que el deixem fer tot el seu cicle de florir i fer llavor, és clar.

Que descanseu bé.

Anuncis

One thought on “Com “perennitzar” el teu hort

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s