Collites del verger: el levisc

p1100554

El levisc – de nom científic Levisticum officinale – és una planta pluriennal que, al nostre clima, arriba a fer uns 60 a 80 cm d’alçada. Té diverses parts comestibles: fulles, arrels i llavors – aquestes darreres com a condiment.

Les seves flors, com les de la majoria de les plantes de la família de les umbel·líferes, són molt bones atractores de fauna auxiliar. I no oblidem que, tal com indica el seu nom, també té propietats medicinals.

Nosaltres trobem que constitueix una exel·lent alternativa a l’api, del que té unes necessitats, aspecte i dimensions semblants. Les seves fulles es poden emprar per a sopes i guisats, per gaudir del seu aroma intens.

És vivaç, i, per tant a l’hivern desapareix i les fulles més tendretes tornen a aparèixer a la primavera, que és el millor moment per collir-lo.

Planteu-lo i tasteu-lo. És deliciós!

levisc-entre-gerds-onagra-i-allium
Levisc entre gerds, onagra i allium
Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s