Collint menjar de la vora del camí

Si surts a passejar pel camp o pel bosc, atura’t a mirar al teu voltant. És ple de plantes que pots collir, per menjar-les com a verdura o a l’amanida… Això sí, cal conèixer-les.

A la primavera, a Phoenicurus, vam oferir un parell de tallers de plantes silvestres comestibles, i vet aquí una petita selecció d’unes quantes plantes i d’algun dels seus usos. Només en són algunes, però tot és començar. (Si el tema t’interessa, encara hi ets a temps a venir al darrer taller de la temporada, el dia 29 de juliol, de 19 a 21h. Informació a: hort.phoenicurus@gmail.com).

 • Galium aparine, Apegalosa: Es pot menjar com a verdura (abans que floreixi).
 • Stellaria media, Borrissol:  La seva fulla es menja crua en amanides, o cuita (bullida o saltejada).
 • Plantago lanceolata, Plantatge: També es menja com a verdura. A més, va bé fregar-se-la a la pell per calmar-se urticàries i picades.
 • Calendula arvensis, Boixac silvestre: Tant la fulla com, sobretot, la flor queden molt bé en amanides.
 • Parietaria officinalis, Morella roquera: La seva fulla és molt bona bullida o saltejada. Ara bé, qui tingui al·lèrgies, que vagi amb compte amb aquesta planta.
 • Urtica dioica i Urtica urens, Ortiga: Boníssimes les sopes i cremes de fulla d’ortiga. També heu de tastar les fulles d’ortiga arrebossades.
 • Malva sylvestris, Malva: Fulles tendres i flors es donen varietat a les amanides. Les fulles es poden coure com a verdura.
 • Silybum marianum, Card marià: Si li treieu amb compte les parts punxegudes, les fulles de la planta tendra són comestibles. Els estams de la flor, a més, serveixen per quallar la llet per fer-ne formatge.
 • Papaver rhoeas, Rosella: La fulla tendra, abans que surti la flor, es menja com a verdura. I quan ja hi tenim flors, els seus pètals es poden posar a l’amanida.
Anuncis

2 thoughts on “Collint menjar de la vora del camí

 1. phoenicurus 28 Juny 2016 / 2:22

  No cal gastar gaires diners per preparar un plat d’amanida sana i amb una bonica imatge!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s