Faves: una recepta per no rebutjar res

TAVELLES DE FAVA A LA PROVENÇAL

Sabeu que hi ha receptes tradicionals que fan servir específicament la part de les faves que generalment rebutgem?

Agafeu les pellofes que queden en pelar 1kg de faves, traieu-los amb cura les fibres laterals i talleu-les a bocins. Feu-les bullir i escorreu-les bé.

Sofregiu-les conjuntament amb una ceba i dos grans d’all aixafats. Al cap d’uns 5 minuts, afegiu-hi puré de tomàquet i herbes de Provença i deixeu-ho coure lentament durant una mitja hora. Al final afegiu-hi julivert.

I AMB LES FAVES?

Proveu de fer la recepta tradicional catalana de faves ofegades però en comptes de menta, experimenteu amb altres herbes aromàtiques. A Marroc, per exemple, les fan gairebé igual que nosaltres però amb molt de cilantre.

Anuncis

One thought on “Faves: una recepta per no rebutjar res

  1. Cecilia Rebull 3 Juny 2011 / 22:58

    La primavera que ve haurem de provar aquesta recepta amb les tavelles.
    Serà interessant de veure quin gust tenen; m’imagino que una barreja de espinacs (amargant) i tirabecs…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s