La Bleda – Recepta

La bleda és una de les hortalisses més interessants per les seves qualitats nutricionals: és molt rica en vitamines (A, K i C) i en minerals. Gràcies al seu alt contingut en potassi, en calci i magnesi ajuda a prevenir i a lluitar contra l’hipertensió. Aquests elements contribueixen igualment a combatre l’osteoporosi. Per altra banda, les bledes són una excel·lent font de fibra.

Hi ha països en què en valoren sobretot les penques i altres en què es consumeix preferentment les fulles, assimilant-les als espinacs. Per sort nostra, aquí a Catalunya, de les bledes es valora tot i és un ingredient totalment quotidià a les nostres cuines, sovint bullides amb patates, però també sofregides o arrebossades.

Aquí us n’incloem una recepta menys corrent i, si en coneixeu d’altres, us animem a proposar-les incloent el comentari al bloc.

Bledes amb formatge blau

Es fan coure les bledes durant uns 15 minuts dins d’una cassola, amb vi blanc, sal, pebre i una mica de brou, si en tenim a punt. A continuació hem de fer evaporar el líquid. Hi afegim crema de llet on, prèviament, hem fet fondre formatge blau, i ho fem coure 5 minuts més.

Anuncis

4 thoughts on “La Bleda – Recepta

  1. Cecilia Rebull 19 Novembre 2010 / 22:37

    Ummmmmm …. sembla bonissim. S’em fa la boca aigua !!

  2. moblescortina 10 Desembre 2010 / 1:51

    M’encanta el vostre bloc i per això vull compartir una recepta amb vosaltres.

    Les bledes mai ens han acabat de fer el pes però com que setmanalment rebíem la cistella del Marc i la Gisela vam buscar receptes per introduir les bledes en el nostre menú setmanal. Les bledes de la cistella eren molt més bones que aquelles que comprem al super però fetes amb la recepta que us explicaré a continuació poden ser un plat molt gustós.

    Ingredients:
    Bledes
    Ceba
    Pebrots verds
    Ous

    Primerament bullim les bledes i mentre bullen podem tallar una ceba i el pebrot (si pot ser els pebrots verds italians que posa la Gisela i en Marc a la cistella).
    Sofregim la ceba i el pebrot a foc lent amb una mica d’oli i quan ja està tot una mica deuradet i afegim les bledes, ho mantenim uns minuts a foc lent i finalment i tirem els ous prèviament batuts.
    Ja veureu com us llepareu els dits!

    Espero que us hagi agradat la recepta!

  3. Susanna 10 Desembre 2010 / 11:38

    A la recepta anterior hi falta un ingredient i un pas, perdoneu!
    A continuació teniu la nova recepta:

    Ingredients:

    Bledes
    Ceba
    Pebrots verds
    Ous
    Patates

    Primerament bullim les bledes i mentre bullen podem tallar una ceba i el pebrot (si pot ser els pebrots verds italians que posa la Gisela i en Marc a la cistella). Tallem les patates a daus i les fregim.
    Tot seguit podem sofregim la ceba i el pebrot a foc lent amb una mica d’oli i quan ja està tot una mica deuradet i afegim les bledes i les patates ja fregides, ho mantenim uns minuts a foc lent i finalment i tirem els ous prèviament batuts.
    Ja veureu com us llepareu els dits!

    Espero que us hagi agradat la recepta!

  4. nera123 18 Desembre 2011 / 10:54

    hola ma agradat molt la raceta de la susana.
    Era veritatera per llaparse els dits ,els meus copanys i jo estrem buscan informacio de la bleda la veritat es que no hi ha moltainformacio pero en aquesta wep hi ha moes coses .
    Espeo que paseu enes bones vacances de NADAL
    FELIC NADAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s